Lasten jumpat ja kerhot

MLL:n Strömsinlahti ry:n harrastustarjonta lapsille jatkuu keväällä 2020 syksyn 2019 ohjelman mukaisesti

 

Kurssi alkavat ti 7.1.2020 alkaen, hiihtoloma pidetään.

Nykyiset kävijät etusijalla, joten kyselethän erikseen paikkoja, mikäli olet uusi aloittaja.

 

Ilmoittautumiset ovat sitovia, kurssit pidetään osallistujamäärien mukaan. Osa kursseista on täynnä, koska aiemmin käyneet jatkavat suoraan seuraavalle vuodelle. Jo kursseillakäyneet ovat etusijalla, mutta useilla kursseilla on tilaa myös aina, joten kannattaa ilmoittautua.

 

JO KURSSEILLA käyneet ovat etusijalla. Jos haluat jatkaa kurssilla, kurssipaikkasi vahvistuu, kun MAKSAT KURSSIMAKSUN.

 

Kurssimaksusummat ja viitteet tässä alla. Katsothan, että olet maksanut mahdolliset aiemmat kurssimaksusi. Ne tulee olla maksetut ennen kuin osallistut uudelle.- KIITOS paljon! 

 

Maanantai

Tanssi- ja satubalettikurssit Tammisalon Korttelitalo, Paasitie 5. 

 

Satutanssituntien yleinen kuvaus:

Tunneilla tavoitellaan ensisijaisesti tanssin- ja liikunnan iloa erilaisten leikkien, tehtävien ja harjoitusten kautta. Niillä edistetään lapsen liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja ja oppimisvalmiuksia. Tunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä liikeilmaisua. Tunteihin kuuluu myös helppoa akrobatiaa, paljon luovia harjoitteita ja improvisaatiota. Opetuksessa hyödynnetään myös muita taideaineita tanssinopetuksen osana. Vaikutteita otetaan mm. kuvataiteesta, kirjallisuudesta, musiikista ja sirkustaiteesta. Lapset opettelevat toimimaan itsenäisesti, parin kanssa ja ryhmässä. Tanssitunneilla pyritään harjoittelemaan myös pienimuotoisia ryhmän iälle ja taitotasolle sopivia tanssinharjoitussarjoja, joita hyödyntäen valmistetaan lasten kanssa loppukaudesta koreografia kotijoukoille esitettäväksi. Syksyn sekä kevään viimeisellä tanssitunnilla pidetään yleensä avoimet ovet. Avoimien ovien tarkoituksena on jakaa tanssin iloa yhdessä tanssien vanhempien kanssa sekä näyttää kotijoukoille, mitä olemme kuluvan kauden aikana tunneilla tehneet.

 

yksilökohtaiset tuntikuvaukset:

Satutanssi 3-4v klo 17.30-18.10:

Lapset saavat ilmaista itseään luovalla tavalla sekä opetella ryhmä- sekä yksilötaitoja tanssien unohtamatta fyysismotorisia harjoituksia. Lapset oppivat hahmottamaan tilaa, musiikkia ja rytmiä omaa mielikuvitusta hyödyntäen. Tunnit perustuvat erilaisiin tanssileikkeihin sekä ikätason huomioon ottaen myös tanssin ja muiden taideaineiden yhdistämiseen. Tunnilla päästään tanssimaan, liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia temppuja niin keskilattialla kuin salin poikki tehtävin harjoituksin. 

 

Satutanssi 5-6v klo 18.15-18.55:

Tunneilla tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisin keinoin. Lapset oppivat omaa mielikuvitustaan hyödyntäen tilan, musiikin ja rytmin hahmottamista niin yksin, parin kanssa kuin ryhmässä. Pääosin tunnit painottuvat luovaan tanssiin hieman haasteellisemmin harjoituksin kuin nuoremman ikätason ryhmässä. Myös näillä tunneilla päästään yhdistämään tanssia ja muita taideaineita. Tansseja tehdään niin keskilattialla kuin salinkin poikki liikkuen.

Tanssiopettaja: Sanna Vega

 

 

Tiistai

Palloilun alkeet 4-6v. oman aikuisen kanssa klo 17.30 - 18.30 Tammisalon korttelitalo, Paasitie 5.

Toimintaa herkkyyskausien mukaan: perustaitoja liikunnassa, yhdistettynä palloon. Opitaan heittämään, ottamaan kiinni, kierittämään, potkaisemaan, pomputtelemaan jne palloja, unohtamatta kehonhallintaa ja kehon motoriikkaa.

Ryhmässä eri lajien omaista pallon kanssa leikkimistä ja pelaamista siten, että tunnin sisältö ei ole pelkkää pelailua ja juoksua vaan ´sisältää myös eri osa-alueita kehittäviä ryhmä-, pari- ja yksilöharjoituksia.

Ohjaaja: Joni Wilenius

 

Keskiviikko

ROIHUVUOREN PÄIVÄKOTI

Nykytanssi kursseja Dance Moves!  4 -7 -vuotiaille  ja Nykytanssi 7-12 -vuotiaille

Kurssit yhdistävät klassista tanssiopetusta, eri nykytanssin muotoja mukavalla tavalla.

Tunneille mukaan tarvitaan mukavat vaatteet (vaikka verkkarit ja t-paita), kengät TAI TOSSUT Ja juomapullo. KENGÄT EI PAKOLLISET!

NYKYTANSSITUNNEILLE EI KENKIÄ!

 

Dance Moves! 4-7v. klo 17.30 – 18.15  Roihuvuoren päiväkoti, Vuorenpeikontie 1

Dance moves tunneilla yhdistellään eri tanssilajeja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Menevät musiikit innoittavat joraamaan!
Tuntien sisältönä mm. Hip-hop, show, lattarit, afro,  jazz, akrobatia.
Perusharjoitteina erilaiset motoriset harjoitteet, koordinaatio, askelsarjat ja sosiaalisten vuorovaikutus taitojen kehittyminen.
Tunnilla tehdään koreografiaa, joka esitetään kauden lopussa perheille.
Tanssin iloa ja letkeää meininkiä niin tytöille kuin pojillekin!

Tanssiopettaja: Sanna Vega 

Nykytanssi  7-12 v. klo 18.20 – 19.05  Roihuvuoren päiväkoti, Vuorenpeikontie 1

Nykytanssi tunnin lähtökohtana on rohkaista lasta kokeilemaan oman kehon eri ulottuvuuksia. Kannustetaan omaan luovaan liikkumiseen ja ilmaisuun. 
Tunneilla luovuuden kanssa käsikädessä kulkevat perusmotoriset harjoitteet, tanssitekniikan alkeisharjoitteet ja koordinaatioharjoitteet. 
Lapsi oppii liikkumaan tanssien käyttäen omaa kehoa työvälineenään ja mielikuvien ja leikkien avulla tutustutaan tanssintekniikkaan ja helppoihin akrobatisiin temppuihin.
Sosiaaliset taidot ja vuorovaikutustaito  otetaan huomioon tuntien suunnittelussa lapsen ikatasoista kehitystä silmällä pitäen.
Harjotteiden lisäksi tuntiin kuuluu
 myös koreografian tekeminen yhdessä lasten kanssa. Koreografia esitetään kauden lopussa perheille.

Tanssiopettaja:  Sanna Vega 

 

 

Torstai

 

TAMMISALON KORTTELITALOLLA (PAASITIE 5):

 

1.7-9 -vuotiaiden SHOWTANSSI klo 17.30-18:05, kesto 35 minuuttia.

 

Tunnin tavoitteena on kehittää motoriikkaa ja valmentaa lasta erilaisiin tanssitekniikoihin. Tunneilla opetellaan oman kehon hallintaa ja tutustutaan erilaisiin tanssilajeihin. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia liikkumisharjoituksia. Tällä  tunnilla tehdään pidempiä tanssisarjoja, musiikki on monipuolista ja perustuu lähinnä lasten ja nuorten tämän hetken suosimiin hittibiiseihin. Showtanssikurssin ikärajassa joustoa, jos on aiempaa tanssiharrastusta.
 

VARUSTEET: sisäliikunta vaatteet, sukat/tanssilenkkarit/tossut, juomapullo

ohjaaja: tanssinopettaja Niina Harju

 

2,  10-14 -vuotiaiden SHOWTANSSI klo 18:15-18:55, kesto 40min. 

 

Tunnin tavoitteena on kehittää motoriikkaa ja valmentaa lasta erilaisiin tanssitekniikoihin. Tunneilla opetellaan oman kehon hallintaa ja tutustutaan erilaisiin tanssilajeihin. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia liikkumisharjoituksia. Tällä  tunnilla tehdään pidempiä tanssisarjoja, musiikki on monipuolista ja perustuu lähinnä lasten ja nuorten tämän hetken suosimiin hittibiiseihin. Showtanssikurssin ikärajassa joustoa, jos on aiempaa tanssiharrastusta.
 

VARUSTEET: sisäliikunta vaatteet, sukat/tanssilenkkarit/tossut, juomapullo
 

ohjaaja: tanssinopettaja Niina Harju

 

Tervetuloa  kursseille!

 

ILMOITTAUTUMISET

email: mll.lastenliikunta@gmail.com 

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: lapsen nimi ja syntymäaika, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään vielä juuri ennen harrastusten alkua kauden aloitusviesti ja maksutiedot.

 

KERHOJEN MAKSUT

Kaikkia ohjattuja tunteja järjestetään 15krt/lukukausi , alla hinnat ja viitteet, maksu on lukukausimaksu. Erillinen lasku siis syksyllä ja keväällä.

Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään sähköpostilla maksutiedot. Vastaavat tiedot saa myös tästä alta, pankkiyhteys sekä tarvittava viitenumero laskua varten.

Pankkiyhteys Nordea: FI36 1458 3000 1017 40

MLL Strömsinlahti ry

Muistathan laittaa viitenumeron maksaessasi, ne löydät alla olevasta listasta:

 

VIITENUMEROT JA HINNAT KEVÄT 2020

 

Lapset

 

5157 Satutanssi 3-4v., hinta 100E mlljäsen/ 115 E ei-mlljäsen

5160  Satutanssi 5-6v., hinta 100E mlljäsen /115 E ei-mlljäsen

 

5173  Palloilu 4-6 v, hinta 115E/130E

 

5186  Dance Moves! 4-7v., 100E/ 115 E

5199 Nykytanssi 7-12v. 100E 115 E

 

5209  7-9 vuotiaiden showtanssi, hinta 125 E/ 140 E

5212  10-14 vuotiaiden showtanssi, hinta 125E /140 E

 

 

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO

MLL Strömsinlahdella on vuodesta 2016 toiminut koululaisten iltapäiväkerho, joka on kaudesta 2017-2018 ollut osa Helsingin kaupungin virallista koululaisten iltapäiväkerhoverkostoa. MLL Strömsinlahden iltapäiväkerhon esimihenä ja toisena ohjaajana toimii Margit Sjöroos, toisena ohjaajana Nadja Lankinen